joi, 29 aprilie 2010

E trist!

E trist că suntem în criză economică!
E trist că Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu primesc fonduri suficiente de la Guvernul României!
E trist că suntem obligaţi să căutăm tot soiul de soluţii pentru a obţine fondurile atât de necesare acoperirii nevoilor sistemului penitenciar!
E trist că un director de penitenciar nu ştie să se abţină în a solicita forţă de muncă de la unitatea pe care o administrează (nu are importanţă dacă avea sau nu dreptul legal, domnia sa trebuia să se abţină)!
E trist că suntem acuzaţi pe nedrept că avem salarii imense!
E trist că ne facem rău singuri!
E trist că suntem lipsiţi de iniţiative!
E trist că ne mulţumim cu puţin!
E trist că nu mai punem suflet!
E trist......(mai continuaţi şi voi)!

Cu tristeţe,
Muninn

11 comentarii:

Anonim spunea...

E trist că un lider de sindicat nu şi-a informat liderii de grupe sindicale despre existenta unei decizii care permite angajaţilor sistemului să poată contracta forţă de muncă din penitenciare, deşi ştia, conform afirmaţiilor sale, de existenţa acesteia de câteva luni bune, ba chiar avusese obiecţii (oare?) cu privire la emiterea ei!

Anonim spunea...

E trist că esti un îmbârligător al sistemului. Era obligatia ANP să aducă la cunostinta angajatilor săi ordinele pe care le emite.

Articolul e ceva mai bun, dar tot jalnic e. Chiar nu mai e nimeni pe acolo?

Prisonworker spunea...

Muninn, dupa interventia glorioasa a mult-iubitului de ieri, prin telefon, la Realitatea TV, referitor la "legalitatea" deciziei directorului de la Gherla de a contracta forta de munca din penitenciar, mai ai aceleasi pareri despre viziunea minunata a conducerii ANP?

Muninn spunea...

Da. Am spus si altadata. Directorul general este si dumnealui tot om, deci supus greselii. Ideea de a permite angajatilor sa contracteze forta de munca de la penitenciar, pe fond, nu este gresita. Daca societatea civila nu este interesata in a solicita detinuti la munca, macar angajatii sistemului sa angajeze forta de munca de la penitenciar. Atata vreme cat platesc.... Directorul general a fost oarecum obligat sa aprobe solicitarea directorului, intrucat baza legala exista. Eu cred ca directorul a gresit solicitand si expunandu-se gratuit unor reclamatii.
Stiti cum e...avem nevoie de bani, dar sarim in sus cand se gasesc solutii.

Prisonworker spunea...

E ceva romanesc sa legitimezi actiuni imorale prin decizii la limita legii. Asta e filosofia noastra si scapam greu de ea. Nu e ceva specific doar sistemului penitenciar. Dar noi ajungem sa respectam litera legii si sa uitam profund de spiritul ei. Asa se intampla cu imputernicirile, cu premiile, cu procedurile, cu tot.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

In piatra a scris degetul lui Dumnezeu tablele legii pentru Moise...legi,al caror spirit, te indemnau la ascultare.E trist...
Azi e lucru mare sa respecti legea,macar la limita.Respectand pe una, incalci pe alta!

Anonim spunea...

Decizia directorului general este din 2009.
Abia in 2010 spunem ca este la limita legalitatii si asta cand o persoana anume foloseste munca ppl.
Tendinta noastra este de a ramane ancorati in principiile bolsevice . Plecam de la ideea ca toata lumea fura uitand ca in lumea asta nebuna sunt si oameni de buna credinta. Faptul ca pe langa Popi au solicitat si altii incheierea de contracte spune ca ordinul a fost destul de bine primit.
Cand stai la oras este bine dar cand iesi din tura sa mergi la camp la prasila esti numai bun.

Anonim spunea...

Esti trist rau...
Cam atat.

Anonim spunea...

E trist că trăim într-o (auto)privare de normalitate... Dar și mai trist este că NE PLACE!

Anonim spunea...

E trist ca exista multa coruptie in unitati,cei mai corupti fiind ofiteri cu salarii nesimtite.

Muninn spunea...

Prietene, tu reprezinti tot ce este mai urat in sistem. Pentru stiinta ta, diferenta salariala dintre ofiteri si agenti este una mica. Exista agenti care iau mai mult decat unii ofiteri. Daca tot ai senzatia ca a fi ofiter e o mare branza, ma intreb si te intreb ce te-a oprit sau ce te opreste sa dai concurs sa ocupi un post de ofiter?
Stii ce a zis vulpea cand nu a ajuns la struguri? Cam asa si tu....