duminică, 25 aprilie 2010


Din ciclul "De ce mor porcii, Mitică?"


(Această postare este un pamflet şi trebuie tratată ca atare. Orice asemănare cu porcii reali, este pur întâmplătoare. Rugăm porcii să ne ierte.)

Printre cunoscătorii lumii penitenciare, este cunoscut faptul că în penitenciarele craiovene se poartă un mic răzbel. Combatanţii? Alin Popescu & co, pe de o parte şi conducerea Penitenciarelor Craiova (penitenciarul mare) şi Pelendava, pe de altă parte.
Să vedem cum s-a scris istoria.

Actul 1
Hăituit de proprii sindicalişti ai căror bani au fost mâncaţi fără nici o justificare, Alin Popescu (pe atunci lider FSANP) decide să-şi folosească din plin pilele politice şi, profitând de bunacredinţă a DGA Ungureanu Tiberiu Firinel, este împuternicit director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar la puşcăria mare din Craiova şi pleacă din postul de lider al sindicatului respectiv. Nu putea permite ca oricine să vină lider al FSANP pentru că s-ar fi descoperit matrapalzâcurile făcute şi neştiute, aşa că a făcut cărţile ca lider peste sindicat să-i vină tovarăşul întru toate, măreţul Sorin Dumitraşcu sau Huginn, după cum se alintă pe blogul pe care-l administrează. Vechi tovarăşi, făcuseră şi desfăcuseră multe prin sistemul penitenciar.

Actul 2

După câteva luni bune, timp în care nu s-a remarcat prin nimic (ba mint, prin prostie, incompetenţă şi libidinoşenie), starostele sectorului operativ este trimis de unde a venit, la Penitenciarul Pelendava, unde trebuia să se îngrijească ca celor de seama lui să nu le lipsească hrana, apa, căldura....

Actul 3

Supărat fiind că este iar tras la răspundere pentru diverse prostii, acesta decide să înfiinţeze un blog, în care ia la ţintă pe toată lumea care nu îi cade în genunchi şi care nu achiesează la doleanţele sale.

Actul 4

Fiind pe punctul de a avea soarta unui alt mare sindicalist, pe bravul său nume doctorul Sergiu Stupu, acesta cere sprijinul tovarăşului său de arme, cine altul decât vestitul Dumitraşcu Sorinel. Cum? Nu ştiţi cine este Dumitraşcu Sorinel? Este acel gâgă al sistemului penitenciar, dat afară pentru incompetenţă, pe care sistemul judiciar s-a chinuit ani buni să-l evacueze din casa pe care şi-o acordase singur, încă de pe vremea când era director general adjunct al ANP.

Actul 5
Porcimea sa sare în ajutorul amicului său şi face presiuni asupra conducerii ANP pe motiv că este interesat de nefasta soartă a porcilor hrăniţi din bugetul de stat în puşcăria pelendaviană. Pozând în protectorul populaţiei porcine, acesta bate din picior şi vrea soluţii pentru salvarea fermei.
Cere bani de medicamente, cică pentru săracii porci, "care - mare surpriză - mor". Oare cum mor? Eroic sau tăcut?

Îngrijorat fiind şi eu, la rându-mi, de soarta săracelor suine, m-am gândit că poate există soluţii. Aşa am găsit o reprofilare pentru sărmanele animale, exemplul aici.
Dacă nu se găsesc stăpâni pentru toţi copilaşii, există şi varianta aceasta. Sau asta.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Trecând la lucruri serioase (rugăm sistemul penitenciar să ne ierte pentru pamflet), dorim să anunţăm pe această cale, apariţia unui nou blog, a unui nou mijloc de informare şi comunicare. Sperăm ca această apariţie să ajute poporul interesat de soarta sistemului penitenciar să-şi creioneze o imagine cât mai aproape de realitate, ascultând şi o altă părere decât a celor din categoria Sorin Dumitraşcu.

Blogul pe care îl administrează a avut succes pentru că sistemul nu a reuşit să acopere nevoia de comunicare, nevoia de informare. Noi credem că două surse de informare sunt mai bune decât una, aşadar, rugăm toţi oamenii de bună credinţă din sistem, celor care le pasă de soarta acestui sistem, să ajute blogul cu informaţii, informaţii de calitate, care să servească factorilor decizionali în luarea celor mai bune măsuri.

Vă mulţumim !

P.S. Pentru toţi colegii ce doresc să sprijine cu informaţii acest blog, adresa de mail - muninn2009@yahoo.com, vă stă la dispoziţie.

7 comentarii:

Anonim spunea...

V-as felicita,
dar ma vad nevoit sa protestez!

Porcii din neamul suinelor, prezentati de voi, sunt de TOATA isprava si nu merita a fi nici macar cu "scrisul pe net", comparati cu cei care... "scriu" pe penifest/sorineldumitrascu!

Este o blasfemie!

Anonim spunea...

Multumim pentru aparitia acestui blog , in care sper ca berbeacul gaga, huggin , nu ne va onora cu prezenta sa.In tara sa, pe nume Berbecia, se practica cenzura, dezinformarea, atacurile la persoane si bineinteles ce ar fi un berbeac fara barfa?!.De altfel singurul berbeac adevarat este cel care s-a imperecheat cu oita cea simpatica si stearpa Monicuta, pentru a ajunge si el director general adjunct ANP. Ulterior cand oita a intarcat, berbeacul ei favorit a turbat.Turbat asa a inceput sa behaie la lupii care candva l-au vanat si uite asa ne am ales pe cap cu un berbeac lider de sindicat.

Muninn spunea...

Stimate coleg,
Te inteleg! Si eu am fost nemultumit ca mi-au fost respinse comentarii pe Penifest. Te rog, totusi, sa muncesti alaturi de noi, sa demonstram tuturor ca aceasta lupta absurda nu caracterizeaza intregul sistem penitenciar. Te rog, ca in postarile viitoare, sa nu mai ataci pe nimeni, fie ca se numeste Huginn, fie Muninn.
Iti multumesc frumos!

Anonim spunea...

Corect, Admin Muninn!

Fara atacuri la persoana!
Indiferent cat de justificate ar fi!

D-aia sunt "otoritati" ale statului, sa rezolve ele...
Felicitari! Semneaza:
Omul cu "altoitul"!

Anonim spunea...

Bun venit in blogosfera penala!

La donna spunea...

Propriii sindicalisti. Cu 3 de I.

Muninn spunea...

Multumesc de corectura, La donna!