joi, 27 ianuarie 2011

Glorie sau.....lantul ce te inconvoaie?

Seara buna, dragii mei!

Lansez o provocare, intrebandu-va scurt : ce va motiveaza sa munciti in sistemul penitenciar? Salariul? Prestanta uniformei? Siguranta locului de munca? Constiinta? Patriotismul? Sunt curios! In ultima perioada, mi-am tot pus aceasta intrebare.

Azi, sunt obosit! Prea multe discutii, multe dintre ele purtate cu peretii. Dureros! Desi ai argumente solide, cel caruia i le impartasesti, nefiind interesat, nu le aude sau daca le aude, nu le asculta.
E frustrant cand vezi oameni tineri, oameni care se presupune ca ar trebui sa aduca acea schimbare de mentalitate, ca se declara invinsi de un sistem invechit. E pacat! Ar trebui sa lupte pentru principii si idealuri, dar presupun ca punga e mai importanta decat valorile si principiile.
Adevarul este ca iti risti prea mult pielea vorbind, cel putin cand esti mic si nu prea contezi. Reusesti sa-ti faci o caruta de dusmani, unii dintre ei oameni grei.

Pe cale de consecinta, invatati din greselile mele :) : Ascultati, plecati capul, aveti rabdare si muscati-va limba, chiar si atunci cand stiti ca aveti dreptate! Veti avea mult mai mult de castigat.

Principiul conform caruia "Capul plecat, sabia nu-l taie, dar cu siguranta, lantul inconvoaie!" e vechi, cei mai multi il cunoasteti si, desi are si un revers al medaliei, multi il aplica cu succes. Ce sa zic? Depinde de ce vreti voi de la viata. Doriti un parcurs lin, dar lipsit de glorie? Atunci, taceti! Doriti glorie, cu riscul de a zbura cat colo cand deranjati, atunci vorbiti, fiti vocali, tineti la principii si idei!


Cu bine,
Muninn.

Niciun comentariu: